Beboere på Selsro på julehandel og kafebesøk

Torsdag 7. desember 2006 arrangerte Venneforeningen for Selsro sin månedlige handletur for pensjonistene på Selsro bo og aktivitetssenter. Dagens høydepunkt var likevel Pillarguri kafé der vertskapet gjorde besøket til ett hyggelig treff med sang og musikk.   

Det var 16 pensjonærer, sammen med ledsagere fra Selsro og venneforeningen, som stilte opp da årets siste felles handletur gikk til Otta sentrum denne formiddagen. Vær og temperatur var lagelig for årstida - overskyet og null grader i lufta. Og i tillegg det beste av alt: Isfrie gater. Grønne plener i julemåneden var jo noe spesielt. Det minnet mer om en annen årstid da pensjonistene, med og uten rullestoler, tok steget innom døra på Pillarguri.

Om ikke juletreet var på plass ennå, så sto kaffebordet ferdig dekket, klar til å ta i mot gjestene fra Synna brua. Verten Knut Øyvind Randen, sjøl synnabruværing, sto for bevertningen. Det var ikke bare kaffe og deilige kaker som ble servert på Pillarguri denne dagen. Pianist, sanger, musikklærer og servitør, Vidar Hoel, også han fra Synna brua, gjorde besøket til en sang - og musikkopplevelse med både Prøysen og Sandbeck på programmet. Til avslutning tok han pensjonærene med seg inn i adventtida med kjære og kjente julesanger. Venneforeningen overrakte vertskapet en vel fortjent blomst for en hyggelig førjulsdag.

Handleturene er en av flere tiltak venneforeningen arrangerer for pensjonærene. Hver måned, med unntak av ferietida, stiller foreningen med minibuss til og fra Otta sentrum der beboerne får anledning til å gjøre sine ærender til bank og butikk. Og som en avslutning blir det naturligvis også tid til ett avslappende besøk på en av byens kafeer.