Tilfreds leieboer

Alle de nye leilighetene ligger i andre etasje. Tre vender mot vest og Baksidevegen, de tre andre møt øst og Selsrogata. Johannes Weseth er en av sju leieboere som flyttet inn i ny leilighet i høst (2004).

Johannes Weseth (80), bedre kjent som Jan Weseth, er svært tilfreds med sin nye tilværelse når vi avlegger han et besøk. Jan flyttet rett inn i den nye leiligheten på Selsro, etter å ha sett seg om etter omsorgsbolig da han måtte flytte heimefra. På søre Smedstuen har han bodd så godt som hele livet. Han var bare fire år da foreldrene tok over bruket etter morfaren i 1928. Ottadalen Kommunale Billag (OKB) var Jans arbeidsplass gjennom 45 år.

Gjennom den breie inngangsdøra kommer en inn i gangen, der det er to store klesskap. Fra gangen fører dører inn til romslig bad og soverom, og mellom rommene er det direkte adkomst med skyvedør. Stua med kjøkkenkrok er lys og trivelig med vinduer og dør mot verandaen, og utsikt til Baksidevegen. På verandaen står bord og stoler parat til bruk – til vårsola kommer og trenger seg fram over Klyphaugen.

Lårhalsbruddet som han pådro seg i vår er i ferd med å leges, og likedan går det bra etter at han måtte amputere den ene stortåa. Synet er ”låkt”, og avisa har han derfor sagt opp. Men Jan er optimist og svært glad for å ha fått plass på Selsro.

”E trivst, å hær rår e me sjøl, e kein kjé hå dæ bære”, sier han med alvor i blikket.