Åse Kleivens Friluftskafe - ungdommens kafe

KLEIVEN-TOMTA: Det var et friskt pust i stasjonsbyens uteliv, da Åse Kleiven omkring 1950 etablerte seg med utekafé på Otta Autos tomt ut mot Storgata. Kafeen var et populært tilbud for turister og Otta-folk.

Av Per Erling Bakke


Mulig med en svingom

På Åses Friluftskafé møttes ungdom i lune sommerkvelder til hyggelig samvær over ei flaske brus, en kaffekopp eller annen drikke, og på en danseplatting kunne den unge garde svinge seg til tidens lystige toner.

 

Vekker gode minner

Kafeen fikk ikke så lang varighet, men den gir dagens Otta-pensjonister gode minner fra da tidens slagere tonet ut i sommerkvelden.

Tomta der utekafeen var, ble seinere bebygd med utstillingshall for biler.


Fra Lokalhistorie fra Sel kommune

Ove Kristian Haugaløkken:
Eg hugsar denne kafeen. Rundt kafeen eller danseplatten var det eit flettverkgjerde, og over dette var det hengt opp kulørte lyspærer som lyste i alle slag fargar i lune seinsommarkveldar. Eg var for liten til å gå på dans. Når eg har eit levande minne om kafeen er det fordi tanta mi, Kirsten Veggumsløkken, tok meg med dit og kjøpte brus til meg. Både smaken av Pommac, og synet av alle lyspærene, gjorde inntrykk!

Liv Stokke:
E au hugsa dein kafe`n, huset va langaktig å lysegrønt gjerdet rondt au va lysegrønt å sett upp i skråruter, dæ va parasoller klappstoler m/sæte å rygg i tre, å så va dæ hengt upp remser mæ farga lyspærer, dansegolv va dæ au der. E va nok innum der å kjøpte me brus på dagtid som um e va berre jentonge da. E trur kafèn vart stengt 1956-57.