Frichs Konditori lokket med ishockey- og kulespill

På 1950-tallet ble det like ved jernbaneovergangen etablert ytterligere et serveringssted ”Ogga lina”: Frichs Konditori.

Datidens Otta-ungdom husker sikkert de mange spillene som konditoren fra Dombås lokket med.

Av Per Erling Bakke, Otta

Frichs Konditori

Frichs Konditori hadde lokaler i Engerbygget (til høyre for jernbanen) ei kort periode på begynnelsen av 1950-tallet. På plassen foran inngangen var det anlagt for uteservering, slik bildet viser.

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie om kafeer og losjihus på og rundt Otta på 1900-tallet.
Se alle artiklene så langt her

I Engerbygget, i Storgata 15, dreiv Olaf Frich, konditorimester fra Dombås, konditori ei kort periode i begynnelsen av 1950-årene. Sommerstid var det også anlagt for uteservering.

Utvalget av kaker var stort, og det ble annonsert med at bestillinger på alle sorter konditorivarer mottas.

Konditoriet var naturlig nok svært populært for datidens Otta-ungdom, her var nemlig også forskjellige spill, som ishockey- og kulespill.

Bestyrer var Oline Slettmo Hølmo fra Otta.

Denne artikkelen er første gang publisert på selhistorie.no 23.01.2010

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie om de mange kafeene og losjihusene som har vært på Otta gjennom 1900-tallet. Beretningen omfatter 28 virksomheter på Otta og tre i nærliggende områder. Bare tre av dem eksisterer fortsatt i 2010. Serien starter med virksomhetene ”Ogga lina” og ender ved Lågens bredd, før vi presenterer dem som lå utenfor Otta sentrum.

Les også om Otta Hotell, som lå i Engerbygget

Otta Hotel:

Hotelldriften på Mostugu flyttet til nytt bygg

Sigurd I. Blekastad bygde nytt hotell på Mostugu i 1890-årene. Som så mange hoteller fra denne tida var også Otta Hotel bygd i typisk sveitserstil. Dette hotellet ble senere til Engers Boktrykkeri. Les artikkelen