Badeplassen ved Fettbrua i Vesleelva

Årstall 1950

Lokalhistorien fra Sel kommune finner du på Selhistorie.no

"Fra fortid til framtid" 

Badeplassen ved Fettbrua i Vesleelva

I nedre del av Vesleelva var Fettbrua, som gikk over til idrettsplassen og stevneplassen i Øya.

Like ved brua lå den fineste badeplassen, Fettsand.

Her holdt Otta-ungdommen til hele sommeren, og det var bestandig et yrende badeliv på godværsdager.

Dette bildet er fra 1940 og er tatt mot Fettbrua og Fettsand.

Av Odd Martin Bakke, Otta

Går vi tilbake til tiden før krigen vil vi finne et helt annet Otta enn i dag. Før utbygging av Øya-området hadde vi Vesleelva, en gren av Lågen som gikk inn litt nord for den videregående skolen og videre til Nordgard Loftsgård, langs jernbaneområdet til Statoil-lageret og til slutt langs dagens Sagtunet og ut igjen i Lågen ved Holum sport.

Her i den nedre del av Vesleelva hadde vi Fettbrua, som gikk over til idrettsplassen og stevneplassen. Med kort vei fra Fettbrua hadde vi den fineste badeplassen., hvor mange lærte å svømme.

Badeplass ved Vesleelva på Otta rundt 1950.

Mange hoppet eller stupte dessuten fra brua. Her holdt Otta-ungdommen til hele sommeren, og det var bestandig et yrende badeliv på godværsdager. Dette bildet er fra 1940 og er tatt mot Fettbrua og Fettsand. Noen av badegjestene var tyske soldater, som vi denne sommeren hadde mange av på Otta.

Lengre nede i Vesleelva fant jeg på denne tiden et Krag Jørgensen-gevær som jeg tok opp. En tysker i nærheten ropte forsiktig til meg og overtok geværet. Det viste seg at det var ladd, og at ammunisjonen var i orden til tross for at geværet hadde ligget i elva. Han fyrte av skuddet, og jeg var sjeleglad for at han kom meg til unnsetning. Dette var første gang jeg tok i et gevær.

Seinere ble Vesleelva fylt igjen for å gi plass til industribygg. Til kompensasjon fikk vi et badeanlegg ved ungdomsskolen. Dette ble etter noen år ødelagt av flomvatn som sprengte anlegget. Senere har vi ikke hatt noe utendørs badeplass på Otta. Selsvatnet har i mange år hatt en populær badeplass. Denne blir nå rustet opp med blant annetparkeringsplasser.

Jeg spør: Hvor kan vi i dag finne gode badeplasser i nærheten av Otta?

Denne artikkelen ble publisert på Selhistorie.no 22. juli 2013. 

 

selhistorie.no er et nettsted i regi av Kjell Arne Bakke, opprinnelig fra Otta, nå bosatt i Oslo. Artiklene på denne nettsiden tar utgangspunkt i artikler av hans far, Per Erling Bakke, og stoff fra Ulvoldenslekta fra Selsverket i Sel kommune.

selhistorie.no har et samarbeid med otta2000.comSel Historielag og næravisa Norddalen på Otta om utveksling av lokalhistorisk stoff.

Nettsiden tar i mot også andre lokalhistoriske bidrag og bilder.

Organisasjonsnummer 990 783 624

Les mer om de lokalhistoriske artiklene her.

 

Denne siden ble sist oppdatert 22. juli 2013 .

 

Tilbakemeldinger og artikler til vurdering sendes redaksjonen@selhistorie.no

Ansvarlig redaktør: Kjell Arne Bakke, Solligrenda 52, 0491 Oslo